Kasvata ja hoida rusta pelargoniaa, pelargonimultaa ja silkkikasveja

Rusta pelargonia, pelargonimulta ja silkkikasvit ovat kauniita ja suosittuja kasveja, jotka on helppo kasvattaa ja hoitaa. Näitä kasveja voi lisätä helposti pistokkaista, ja ne viihtyvät hyvin niin sisä- kuin ulkotiloissa. Tässä artikkelissa tarkastelemme, miten kasvattaa ja hoitaa näitä kasveja parhaalla mahdollisella tavalla.

Rusta pelargonia: ihastuttava koristekasvi

Rusta pelargonia eli rustapeippi (Pelargonium x hortorum) on suosittu ja monipuolinen koristekasvi, joka hurmaa kauniilla kukillaan. Se sopii erinomaisesti kesäkukaksi puutarhaan, parvekkeelle tai terassille. Rusta pelargonia viihtyy aurinkoisella tai puolivarjoisalla paikalla ja tarvitsee ravinteikasta ja hyvin valutettua multaa.

Kasvatus ja hoito

Rusta pelargoniaa voi helposti lisätä pistokkaista. Leikkaa noin 10-15 cm pituisia versopistokkaita äläkä unohda poistaa alimmat lehdet. Istuta pistokkaat multaan ja pidä ne kosteina, kunnes ne juurtuvat. Suojaa pistokkaat ensimmäisinä viikkoina esimerkiksi muovipussin avulla, jotta kosteus säilyy.

Rusta pelargoniaa kannattaa lannoittaa säännöllisesti kesäkaudella kukinnan tukemiseksi. Voit käyttää pelargonimultaa, joka on erityisesti tätä kasvia varten kehitetty multaseos. Pelargonimulta sisältää tarvittavat ravinteet ja pitää juuriston kosteana, mutta ei liian märkänä.

Kesällä rusta pelargonia tarvitsee runsaasti vettä, mutta varo kastelemasta liikaa. Anna mullan kuivahtaa kevyesti kasteluiden välissä. Syksyllä voit vähentää kastelua ja lopettaa lannoittamisen. Talveksi voit siirtää rusta pelargonian viileään ja valoisaan paikkaan, missä lämpötila pysyy noin 10-15 asteessa.

Pelargonimulta: optimaalinen kasvualusta

Pelargonimulta on erityisesti pelargoneille kehitetty multaseos, joka tarjoaa ihanteelliset olosuhteet kasvulle ja kukinnalle. Pelargonimulta on kevyt ja sisältää tarvittavat ravinteet. Se myös pitää kosteuden ja ilmavuuden tasapainossa, mikä on tärkeää pelargonian juuriston hyvinvoinnille.

Pelargonimultaa voi käyttää sekä ruukkukasveille että ulos istutettaville pelargoneille. Se on helppokäyttöistä ja varmistaa, että kasvit saavat tarvitsemansa ravinteet ja hyvät kasvuolosuhteet. Pelargonimulta sisältää yleensä myös kookoskuitua, joka lisää multan ilmavuutta ja parantaa juuriston kasvua.

Kasvatus ja hoito

Kun istutat pelargonimultaan, varmista, että ruukussa tai istutusalueella on hyvä kuivatus. Liika kosteus voi aiheuttaa juuriston mädäntymistä. Kastele kasveja säännöllisesti, mutta anna multan kuivahtaa kevyesti kasteluiden välillä. Pelargonimulta pitää kosteuden tasapainossa, mikä auttaa estämään liikakastelua.

Lannoita pelargoneja kesäkuukausina säännöllisesti pelargonilannoitteella. Valitse lannoite, jossa on riittävästi typpeä, fosforia ja kaliumia, jotka edistävät kasvua ja kukintaa. Noudata lannoitteiden annosteluohjeita, sillä liika lannoitus voi vahingoittaa kasvia.

Silkkikasvit: kauniita ja helppohoitoisia

Silkkikasvit ovat suosittuja sisustuselementtejä, jotka tuovat vehreyttä ja kauneutta kotiin ilman vaivaa. Näitä keinotekoisia kasveja on saatavilla eri kokoisina ja eri lajeina, ja ne näyttävät hyvin aidon näköisiltä. Silkkikasveja voi sijoittaa mihin tahansa huoneeseen tai tilaan ilman, että tarvitsee huolehtia valon, lannoituksen tai kastelun tarpeesta.

Kasvatus ja hoito

Silkkikasvit eivät vaadi erityisiä hoitotoimenpiteitä, mutta ne kannattaa pitää puhtaina pölystä ja liasta. Voit pyyhkiä silkkikasvit varovasti pehmeällä liinalla tai käyttää imuria matalalla teholla. Vältä liian voimakasta puhdistamista, jotta kasvit eivät vaurioidu.

Afrikkaa tunnettu ruoastaan, Kaakkois-Aasiaa tunnettu kulttuuristaan ja sinnikkyydestaan, Etelä-Amerikka kauneudestaan ja kielitaitoisuudestaan ja ja pitkien rantojensa vuoksi myös alueiden ulkopuolella ulottuvillasi.

Artiklen Kasvata ja hoida rusta pelargoniaa, pelargonimultaa ja silkkikasveja har i gennemsnit fået 4.9 stjerner baseret på 8 anmeldelser